Galériák

olvasókör

A 2021/22-es tanévtől működik a Lévay Olvasóköre. Az olvasni szerető, irodalomkedvelő diákokkal kéthetente csütörtökön a 8-9. órában találkozunk az iskola könyvtárának galériáján.

A klub célja, hogy olyan fiatalokat érintő kérdésekről, korosztályukat foglalkoztató témákról beszélgessünk kötetlenül, amelynek alapja valamelyik magyar vagy világirodalmi alkotás. A jókedv garantált, a játékos feladatokat, a (nem kötelező) körkérdéseket, a nyílt problémafelvetéseket kis innivaló és keksz kíséretében boncolgatjuk.

A résztvevők száma változó, de általában a kanapék, a kihelyezett székek és a babzsákok kevésnek bizonyulnak, vagyis a szakkör hiányt pótol, amelyre a tanulók szívesen jönnek. A diákok életkora is változó, de főként a 8-11. évfolyamból nagy az érdeklődés.

A választott köteteket a nyaranta kiküldött Forms űrlap segítségével választjuk ki, amelyek többnyire a szakkörön részt vevő diákok ajánlásai. A paletta így különösképpen színes: krimi, disztópia, fantasy, szépirodalmi alkotás egyaránt szerepel köztük. Legyen az Zágoni Balázs Gömb című disztópiája, J.D. Salinger Rozsban a fogó című fejlődésregénye, Emily Bronte Üvöltő szelek című romantikus regénye, a krimiirodalom atyja: Agatha Christie Tíz kicsi négere, A nagy Gatsby kultikus regény vagy az Örökösök viadala, Ahol a folyami rákok énekelnek című bestsellerek, Harper Lee klasszikusa, a Ne bántsátok a feketerigót! - mindenki megtalálja a neki kedvére való olvasmányt.

Az alkalmakat néha kültéri rendezvénnyel színesítjük: egy-egy kávéházi kiruccanás, fagyizással egybekötött látogatás az Ünnepi könyvhéten, karácsonyi ajándékozás saját készítésű süteményekkel – mind megannyi könyvterápiás közösségi program. A délutánok fényét pedig nem egyszer olvasni szerető tanár vendégek emelik.

Ha van kedved egy vidám, könyvszerető csapat tagja lenni, várunk szeretettel!

Sáfrány-Tóth Katalin

(magyar-angol szakos tanár)

Galériák

Hirdetmények