Lámpás csoport

A Lévay József Református Gimnáziumban több, mint egy évtizede működik a diákokból álló énekes szolgáló csoport, a Lámpás. Különlegessége, hogy a diákok gimnáziumi tartózkodásának megfelelően tagjai állandóan változnak, arculata mégis állandó és egységes. A Lámpás nyitott közösség, bárki beléphet, aki szeretne részt venni a közös szolgálatban.

A csoport összetartó ereje a Krisztus iránti elkötelezettség, és az evangéliumból megértett missziói feladat. Legfontosabb dolognak az Istent dicsőítő énekek tanulását és tanítását tartjuk. Rendszeresen vannak próbáink, ahol a közösségépítés mellett dalokat, ifjúsági énekeket tanulunk. Ezeket legtöbbször a gimnázium hétfő reggeli istentiszteletén tanítjuk meg, de meghívásra református gyülekezeteinkben, közegyházi alkalmakon is végzünk hasonló szolgálatokat.

Tagjaink közül többen tudnak hangszereken játszani. Igyekszünk ezeket a képességeket kamatoztatni a csoportban is. Munkánkkal, szolgálatunkkal szeretnénk Istenünket dicsőíteni, az evangélium terjedését szolgálni, igazi, jó közösségként működni.

Hirdetmények