Galériák

Mentorzáró

Iskolánkban évek óta hagyomány, hogy a Tehetséggondozó Mentorprogramot egy záróalkalom keretében értékeljük. Idén június 18-án a Szalay Sámuel Díszteremben tartottuk meg az eseményt a mentorált tanulók és szüleik, valamint a mentorprogramban részt vevő pedagógusok körében.

 

Az ünnepélyes alkalmat Ábrám Tibor igazgató úr nyitotta meg, majd Sáfrány-Tóth Katalin KTR (Komplex Tanulói Támogató Rendszer) munkaközösségvezető értékelte az intézmény tehetséggondozó mentorprogramját. Iskolánk Akkreditált Kiváló Tehetséggondozó Műhely, illetve a Minősített Tehetséggondozó Műhely tagja (koordinátora Horváth László matematika-testnevelés szakos pedagógus), ezért a tehetséggondozás az egész tantestületet érinti. A programban idén 24 pedagógus és 72 tanuló vett részt.

Az eseményen először olyan tanulók mutatták be művészi tehetségüket, akik valamilyen más közismereti tantárgyban (is) értek el országos sikereket. Tóth Lőrinc Ágoston (11.C) szavalatával (Márai Sándor: Mennyből az angyal), Vona László Viktor (11.A) gitárszólójával (Francisco Tárrega - Lágrima), Kónya Máté Bertalan (11.A) természetfotókat bemutató kiállításával nyűgözte le a jelenlévő közönséget.

A rendezvényen a számos kárpát-medencei, országos, megyei ill. regionális siker közül két mentorprogram került bemutatásra.

Elsőként Dr. Vonáné Vincze Viktória magyar-történelem szakos tanárnő, a Bölcsészet- és Társadalomtudomány munkaközösség vezetője, Bonis bona – A nemzet tehetségeiért díjjal kitüntetett pedagógusa, és Kiss Jázmin Eszter 12.C osztályos, végzős tanuló, a magyar irodalom OKTV tavalyi 3., idei tanév 4. helyezettje, a Bartók Béla Zene- és Táncművészeti szakgimnázium fuvola tanszakos virtuóza mutatta be többéves mentorprogramját egy beszélgetés keretében. Megtudhattuk, hogyan lett a magyar nyelv és irodalom Jázmin prioritást élvező tantárgya, mit profitált az évek során a mentorprogramból, melyik versenyeredményére a legbüszkébb, és hogyan választott idén OKTV versenytémát.

Másodsorban Szilágyi Benjámin informatika szakos tanár úr és mentoráltjai, a Reformula Challange református egyetemek és középiskolák innovációs versenyének nagydíján szereplő nyertes csapatok és mentorálóik versenyprogramjáról és az eredményekről kaptunk képet. A program úttörő, hiszen a 12. -es informatikából már korábban szép sikereket elért tanulók mentorálták az alacsonyabb évfolyamok tanulóit, azaz megvalósult, és sikeres is volt a stafétaátadás, a mentor a mentorban program. A csapatok tagjai:

1. helyezés: Három és Fél csapat: Ambruzs Előd Hadúr, Andai Péter, Besenyei Áron, Pető Máté 11.A osztályos tanulók

2. helyezés: Coders csapat: Czakó Péter Patrik, Gálos Péter, Gömöri Bálint, Papp Szabolcs, Szádvári Előd 8. A osztályos tanulók

3. helyezés: Python and Byte csapat: Szilágyi Zóra Lili (7.A), Festő Krisztina (10.D), Kern József Miklós (11.A), Nagy Dávid (11.A), Molnár Ákos Barnabás (11.D)

Diákmentoraik: Horváth Dóra, Kékedi Csongor, Nagy Kristóf, Partizer Adrián 12.A osztályos tanulók. Az egész mentorprogram koordinátora: Szilágyi Benjámin.

A tanév során számos kiváló versenyeredménnyel büszkélkedhetett az iskola. Ezek méltatására, az oklevelek átadására a mentorzárót követő Aranyosok Gáláján került sor. A Mentorzárót igazgató úr szavai zárták, majd vendéglátás, kis frissítő mellett lehetőség nyílt személyes beszélgetésekre.

Köszönjük a Mentor programban részt vevő pedagógusok áldozatos, valamint a tanulók kitartó, fegyelmezett, szorgalmas munkáját és a szülők támogatását! Jövő tanév szeptemberében is várjuk a mentorprogramban szívesen részt vevő pedagógusok és tanulók jelentkezését!

Sáfrány-Tóth Katalin

(magyar-angol szakos tanár, KTR mkv.)

Galériák

Hirdetmények