Galériák

Drámacsoport

A Drámacsoport gimnáziumunkban több mint 10 éve működik. 

Volt egyszer egy csapat, egy alkalom, egy lehetőség, amikor  átéltük a játék örömét… és azóta  is él a dráma szakkör az iskola falain belül. A játék öröme, egymás társasága, a színház szeretete és az előadások izgalma hozza össze évről évre azt a 10-15 diákot, akik évente egy, néha két bemutatót hoznak létre. Egy darab megszületésében szerepe lehet egy inspiráló színházi felhívásnak vagy egy őket izgató kérdésnek. Született előadás klasszikus mű alapján, kortárs versekből és improvizációs játékokból. Ezeket az előadásokat szívesen mutatjuk be a szórakoztatás kedvéért az iskola közösségének, de bárhol játszunk, ahova meghívnak.  

A szakmai megmérettetések is fontosak számunkra. Az elmúlt években többféle versenyen mutattuk meg magunkat. A Miskolci Nemzeti Színház felhívására jelentkezni mindig inspiráló, kihívást jelent számunkra. Több sikeres, díjazott előadás született ezekre az alkalmakra.  Tavaszonként az Országos Diákszínjátszó Egyesület minősítő versenyeire készülünk. Sikeres előadásunkkal részt vehettünk az országos színjátszó fesztiválon Szolnokon, ahol a különdíjat kaptunk. Hagyományosan májusban az Országos Amatőr Színjátszó Találkozón Budapesten veszünk részt, ahol szintén sikeresen szoktunk fellépni.

Nemcsak a csapat, de színjátszóink egyéni teljesítménye is elnyerte a különböző zsűrik tetszését. 

De az előadások öröménél csak a közös munka, a felkészülés tud nagyobb örömet adni.  A játék, a közösség megélése gazdagító, önismeretet is ad. Játszani jó. Talán ez az a titok, amiért jó ott lenni, jó együtt lenni. 

Galériák

Hirdetmények