Galériák

Ausztrál cserediákprogram első hónapjának beszámolója

Január 23-án, Fodor Borbála 11. A és Szabados Korinna 11. D osztályos tanulók elutaztak Ausztráliába, ahol közel 5 hónapot töltenek el cserediákként az ausztrál testvériskolánkban a Macarthur Anglican Schoolban (https://www.macarthur.nsw.edu.au/).
Az első hónapjuk beszámolója alább olvasható.
 
 
"Egy hónapja, majdnem harminc órányi utazás után, sikeresen megérkeztünk Ausztráliába. Alig tudjuk felfogni, hogy milyen gyorsan telik az idő. Az elmúlt négy hét leginkább az ismerkedésről és a beilleszkedésről szólt. A kezdeti izgalom ellenére, a fogadócsaládjaink kedvessége által hamar beleszoktunk az itteni környezetünkbe.  
A megérkezésünk után, pénteken együtt ünnepeltük az Australia Day-t, egy grillpartin, ahol megismerkedhettünk jobban a családdal, rokonokkal és néhány családi baráttal is. 
Az iskolában egyből bedobtak minket a mélyvízbe, hiszen a tanévet minden évfolyam egy táborban kezdte. Mi Sydneytől délre egy Burrill Lake nevű helyre utaztunk, ahol rengeteg különleges programunk volt. A kajakozástól kezdve, a szörfözésen át, a kenguruetetésig mindent kipróbálhattunk. Miután hazaértünk megkaptuk az egyenruháinkat, tanszereinket, órarendjeinket és megkezdődött a tanítás. Mindenki nagyon nyitottan és örömmel fogadott minket, amiért nagyon hálásak vagyunk.  
A tanulás mellett természetesen a felfedezés sem maradhat el. Bejártuk Sydney nevezetességeit, az Operaházat, a Queen Victoria Building-et és a Harbour Bridge-t. Ellátogattunk még Kiama-ba egy tengerparti kisvárosba, ahol a híres Blowhole található, valamint elutaztunk Nowra-ba. Itt részt vettünk a Nowra show-n, amin különböző vidámparki játékok kipróbálása mellett, egy díjugrató versenyt és egy rodeót is megnézhettünk.  A következő hetekben a tervek szerint teszünk egy kirándulást a Blue Mountains-be, a Bondi Beach-re valamint a Taronga Zoo-ba is. 
Összességében, eddig szinte csak pozitív élményeink vannak, mindenki elképesztően aranyos és segítőkész. Nagyon hálásak vagyunk mindkét iskolának ezért a lehetőségért és reméljük az ittlétünk hátralévő része is hasonlóan jól fog telni."

Galériák

Hirdetmények

Gála Lévay 30.

Tovább