Gyülekezeti kapcsolat

Jóllehet beiskolázási területünk országos, tanulóink döntő többsége az egyházkerület területéről érkezik, azaz Borsod-Abaúj Zemplén megye területéről, valamint Heves megye egy részéről.

A Lévayba több mint 120 településről járnak tanulók, és közel 140 gyülekezettel van tanulóinkon keresztül kapcsolatunk.

A Lévay számára fontos a tanulóinkon keresztüli egyéni, az osztályokon keresztül, valamint az intézményi kapcsolat a gyülekezetekkel. A gyülekezetekkel való kapcsolattartásunknak több szintje van:

  1. Személyes kapcsolat. - Arra ösztönözzük diákjainkat, hogy tartsák meg személyes kapcsolatukat a küldő gyülekezetekkel. Látogassák a gyülekezeti alkalmakat és vegyenek részt aktívan gyülekezetük életében.
  2. Osztályszintű kapcsolat. - a 2012/2013-as tanévben indítottuk el a partnergyülekezet programunkat ami azt jelenti, hogy egy-egy osztály és egy-egy gyülekezet elköteleződnek egymás felé az osztály Lévayban töltött időszakára.
  3. Iskolai szintű kapcsolat. - Igyekszünk tájékoztatni a gyülekezeteket a Lévayban folyó munkáról, rendezvényekről. Nagyobb ünnepek alkalmával köszöntésünket viszik diákjaink személyesen is minden általuk elérhető gyülekezetbe. Tanévkezdés idején és egyéb jeles alkalmakkor körlevélben tájékoztatjuk a gyülekezeteket a számukra is fontos információkról.

 

Köszönjük a gyülekezetek támogatását, imádságát! Örülnénk annak, ha a velünk valamilyen formában kapcsolatban lévő gyülekezetekben jó érzéssel tudatosulna:

"van egy iskolájuk - a Lévay".

Hirdetmények