Galériák

9.A osztálykirándulás

Május 11-től 13-ig három napot töltöttünk Felsőtárkányon, Egerben és környékén, melyek véleményem szerint nagyon jó választásnak bizonyultak az osztálykirándulásunk helyszíneként.

Szállásunk a felsőtárkányi Bábakalács Erdei Iskola egyik, erre a célra fenntartott épületében volt. A szállásra érkezés előtt még Egerben megtekintettük a Város a Város Alatt és Időalagút című programokat, amelyek az Eger alatti híres alagutakban, borospincék járataiban zajlottak. Mindkét programnak köszönhetően sokat megtudhattunk Eger történelméről és a híres hungarikumunkról, az egri bikavérről. A szálláshelyünk elfoglalása után szabad program és közös játék következett. Végül a napot egy közösen elkészített vacsorával, majd egy éjszakai tanösvény bejárásával és csillagvizsgálattal zártuk. Éjszaka, erdei utunk alatt megfigyelhettük az erdő sötétjében tevékenykedő állatokat és a tiszta, csillagos eget.  

A második napon egy közösen elkészített reggeli után újra Egerbe utaztunk, ahol először felmentünk a magas, és látványos kilátást nyújtó Varázstoronyba, majd egy éttermi ebéd után az egri várat tekintettük meg. Ezután szabad program kezdődött a városban, ami alatt elmehettünk többek között az egri plázába és a minaretbe, illetve a Kopcsik Marcipániába is. Este, majd másnap reggel közösen készített ételeket fogyasztottunk.  

Az utolsó napon, délelőtt az osztályt két csoportra bontottuk. Az egyik csoport barlangtúrára ment volna, de az aznapi időjárás miatt az erdei iskola egyik épületében tekinthettek meg egy előadást a karsztosodásról, valamint egy erdei túrán vehettek részt. A másik csoport a szálláshely melletti fedett részen kézműveskedhetett. Miután megebédeltünk, összepakoltunk és elmentünk Egerbe, onnan pedig vonattal visszautaztunk Miskolcra.  

Az osztálykiránduláson lehetőségünk volt a természet megfigyelésére, Eger történelmének megismerésére, és a szabad programok alatt a közösségépítésre és a közös szórakozásra.  

 

Vona László Viktor 9.A

képek: Besenyei Áron 9.A

Galériák

Hirdetmények