Galériák

19. BÜKK CSERKÉSZCSAPAT

Tisztelt Szülők!

A Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon újjászervezi az iskola 1918 óta működő cserkészcsapatát. Új tagok, érdeklődő diákok jelentkezésére számítunk.

A cserkészet a világ legnagyobb ifjúsági mozgalma, hazánkban közel tízezer tagja van. Az iskolákkal, egyházakkal és a családokkal szorosan együttműködő nevelési programjában a természet szeretete, a testmozgás, a magyar kultúra, a hitélet és a szolgálat a legfontosabb.

A cserkészet önkéntes, ökumenikus, közösségi együttműködésen alapuló szervezet. Korosztályok szerinti kisközösségek, a 6-8 fős őrsök alkotják a nagyobb létszámú csapatokat. Jellegét tekintve több,mint egy szakkör vagy különóra. A gyerekek fogadalmat tesznek, egyenruhát viselnek, és egy országos-nemzetközi mozgalom tagjai lesznek. Ennek megfelelően a tevékenység legfontosabb része (túrák, táborozások, találkozók) az iskola falain kívül, hétvégén és szünidőben történik. Az iskolában megtartott heti egy őrsgyűlés mellett havonta egy hétvégi program, és évente legalább egy hosszabb táborozás jelenti az alap elfoglaltságot.

A tehetséges, kitartó és elkötelezett fiatalok számára a mozgalom sokféle lehetőséget kínál. 14 éves kortól vezetőképzés, országos és nemzetközi események, szaktáborok (népművészeti, vízitúra, kerékpár) várják a gyerekeket. Az érettségihez kötelező önkéntes szolgálat óraszámai is megszerezhetők a cserkészprogramok során.

A cserkészetnek anyagi vonzata is van, amelyet az iskola messzemenőkig támogat, de teljesen át nem vállal. Egyrészt szükséges az egyéni felszerelés apránként való beszerzése, másrészt a programok (nyári táborok, elutazós hosszú hétvégék) költségeihez való hozzájárulás. A gyerekek a külsőségek mellett egy jelképes összegű éves tagdíj befizetésével válnak a Magyar Cserkészszövetség igazolt tagjaivá.

Cserkésznek jelentkezni az alábbi email címen lehet. A rendszeres foglalkozások októbertől kezdődnek. Kérjük, biztassa Ön is gyermekét, hogy csatlakozzon a cserkészközösséghez!

Köszönettel:

Gál Renáta

csapatparancsnok

Elérhetőség: gal.renata@cserkesz.hu

Galériák

Hirdetmények