Galériák

A Rákóczi Szövetséggel kirándultunk

A Rákóczi Szövetség támogatásával három napos osztálykiránduláson vehettünk részt a Felvidéken.

Az első nap Kassát és környékét jártuk be.

Sétáltunk Eperjes és Késmárk belvárosában, Csütörtökhelyen a Szent László templom csodálatos gótikus Szapolyai kápolnáját, Szepesváralján pedig a Szent János templomot és kolostort néztük meg. A sok építészeti csoda megelevenítette számunkra a történelmünket. Ez a napunk volt a legmozgalmasabb, és megérkezve a szállásunkra, jól esett a meleg vacsora.

A második napon a dobsinai jégbarlanghoz túráztunk, ahova sajnos már nem tudtunk bemenni. De kárpótolt bennünket az, hogy így felmászhattunk a tornai várhoz. Az elénk táruló gyönyörű látványt nehéz szavakban visszaadni. A hegymászás sem törte le a csapatot, este ugyanolyan jókedvvel tértünk vissza a szállásra, mint ahogy reggel elhagytuk azt.

A harmadik napon részt vettünk a kassai magyar református gyülekezet istentiszteletén. Nagyon megható élmény volt ez számunkra. Az ebédünket már itthon, Gömörszőlősön fogyasztottunk el, de a túránk még nem ért véget. A keleméri mohos tavaknál egy kirándulással összekötött élő biológia és történelem órán vettünk részt.

Élményekben gazdagodva érkeztünk vissza Miskolcra.

Orosz Tímea, 9.A

Galériák

Hirdetmények