Galériák

Oklevél

Ballagás 2018

2018.05.05.

Elballagtak a tizenkettedikes Lévaysok

Mint minden évben, most is eljött az a nap, amikor a Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon tanulói, lakói, oktatói és nevelői ballagáson búcsúztatták el végzős növendékeiket. Az iskolai ballagás 2018. május 5- én az utolsó osztályfőnöki órával kezdődött, ahol ilyen minőségben utoljára volt együtt tanár és diák. Az óra végeztével, az iskolai harangszó megszólalásával az osztályok végigvonultak a gyönyörűen feldíszített termeken és folyosókon, ahol az alsóbb évfolyamok diákjai álltak sorfalat, tisztelegve ezzel a végzős Lévaysok előtt. A ballagó osztályok búcsút vettek szeretett iskolájuktól, majd a közös fényképezést illetve faültetést követően ballagási dalokat énekelve vonultak át a Kossuth utcai református templomba, ahol istentiszteletre gyűlt össze az ünneplő gyülekezet. Az Igét Szűcs Endre püspöki főtanácsos hirdette.

Majd az énekkar szolgálata következett, ismeretlen szerzőtől a Régi dalt, valamint Berkesi Sándor: Jöjj, az Úr vár reád című művét adták elő. Az énekkart vezényelte Dr. Farkasné Sajó Márta karnagy, zenetanár, orgonán kísért Csányi Zita. Ezt követően Barna Benedek ballagó 12. C osztályos diák Baranyi Ferenc: Coriolanus című versét szavalta. A 11. évfolyam nevében Szilágyi Marcell, 11. E osztályos tanuló búcsúzott a ballagó diákoktól, sok szép, személyes emléket felelevenítve. A műsor folytatásaként Pachelbel: Kánon című művét Petró Ádám és Petró Balázs adták elő, Petróné Nyíri Zsuzsanna hegedűn, Barna Benedek nagybőgőn kísérte őket. Végül a 12. évfolyam búcsúzója következett, Jurák Eszter és Madarász Abigél végzős diákok búcsúztak diáktársaik nevében.

Az ünnepség a szalagtűzéssel és a zászlóátadással folytatódott. A szalagot Gál Soma (12. D) kötötte fel, miközben Danlyuk Anna (12. E) iskolánk jelmondatával köszönt el. Végül a 12. osztályosok kamarakórusa Kodály Zoltán: Cohors generosa - Régi magyar diákköszöntő című művét énekelték.

Ábrám Tibor Igazgató Úr beszéde következett, aki egy szülői levél felolvasásával tette személyessé a búcsúzás perceit. A ballagási ünnepséget a jutalomkönyvek és a kitüntetések átadása zárta. A csatolmányban megtekinthetőek az átadásra került oklevelek.

 

Írta: Barócsi Angéla tanár

Galériák

Oklevél

Hirdetmények