Galériák

Melegételosztás 2024

2024. február 20-23.

4 nap, 36 család, 150 adag/nap

A iskolánk fontosnak tartja, hogy a tanulók minden évben részt vegyenek valamilyen jótékonysági akcióban, adománygyűjtésben. Minden évfolyam különböző módon kapcsolódik be ebbe. Február 20-23. között melegételosztást szerveztünk, melyben a 11. évfolyam osztályai vettek részt.

Az iskola felvette a kapcsolatot a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézménnyel (MESZEGYI) és a Református Szeretetszolgálattal a program szervezése és lebonyolítása érdekében. A rászorulókat a MESZEGYI munkatársai keresték meg és ajánlották fel nekik a négy nap mindegyikére a melegételt. 36 rászoruló család, összesen 150 adag ételt kapott minden nap.

A 11. évfolyamon minden nap másik osztály volt felelős a lebonyolításért. Az osztály tanulói csoportokra voltak osztva:

  • Reggel 7-9 óra között a diákok egy csoportja (8-10 fő) volt felelős az előkészületekért, ők  pucolták a szükséges zöldségeket, karikázták fel a kolbászt, virslit. (Az ételt a gimnázium konyháján főzték meg a szakácsok.)
  • 11 órától a gimnázium sportcsarnoka előtti udvaron 5-6 diák előkészítette a helyszínt, sátrakat, asztalokat állítottak fel.
  • 11:30-12:30 között 6-8 fő osztotta az ételt az érkező rászorulóknak.
  • 12:30 után 5-6 fiú elpakolt.
  • 1 diák fotózott, hogy megörökítse az ételosztás különböző mozzanatait.
  • 1 tanuló pedig beszámolót írt az aznapi tevékenységekről.
  • Voltak tanulók, akik kenyeret hoztak az ételhez.
  • Voltak tanulók, akik tartós élelmiszerrel járultak hozzá az ételosztáshoz.

Némi maradék minden nap volt, amit elszállítottunk a Kismamaházba, ahol szeretettel fogadták az ételt.

Utolsó nap, pénteken, a Református Szeretetszolgálat munkatársai vezetésével a rászoruló családok kaptak tartós élelmiszer csomagot, mely a diákok által gyűjtött tartós élelmiszerekből és a Szeretetszolgálat felajánlásából állt össze. Tartalmazott például lisztet, száraztésztát, rizst, konzerveket, olajat, édességet, cukrot stb.

Örülünk, hogy a diákok segíthettek nehéz helyzetben lévő családoknak!

Galériák

Hirdetmények

Végleges felvételi eredmények 2024

Tovább

felvételi rangsorok 2024

Tovább