Galériák

Kutatók éjszakája a Lévayban

2023. szeptember 29-én ismét részt vett iskolánk a népszerű Kutatók Éjszakája programsorozatban. Az eseményt Európa-szerte megrendezik, a látogatása ingyenes, célja, hogy népszerűsítsék a tudományos, a tanári és a kutatói életpályát.

Szórakoztató, inspiráló előadásokon, színes kísérleteken, laborbejárásokon és további játékos programokon keresztül minden korosztály megismerkedhetett a tudomány számos területével.

Gimnáziumunk modern laborjában változatos természettudományos játszóház várta a látogatókat érdekes kísérletekkel, mikroszkópos vizsgálattal.

A fizikai előadóban elbűvölő fizikai bemutatót tartottunk kicsiknek és nagyoknak.

A Digitális szabadulószobában izgalmas fejtörőket oldottak meg a bezárt játékosok, a helyes megoldás nyitotta ki a zárakat, lakatokat, így lehetett kijutni a bezárt szobákból.

A meghirdetett programok iránt érdeklődök megismerhették a 3D tervezés és a lézervágás lehetőségeit, megtervezhették saját tárgyukat, kinyomtathatták és hazavihették.

A Kutatók éjszakája programsorozatban meglehetősen ritkán jelennek meg a bölcsészettudományok, iskolánk azonban idén már második alkalommal kínált szórakozást a nyelvet kedvelő látogatóknak. A fél órás Kahoot kvízben a világ legérdekesebb, legszokatlanabb, legősibb és legújabb nyelveivel ismerkedtünk egy szórakoztató, ismeretterjesztő, humoros vetélkedő formájában.

Köszönjük minden vendégünknek, hogy minket választottak, szeretettel várjuk őket jövőre is.

 

Galériák

Hirdetmények