INDUL A KÁRPÁT-MEDENCEI REFORMÁTUS OKTATÁSI ALAP ADOMÁNYGYŰJTÉSE

2016-ban 100-nál több református köznevelési intézmény kapcsolódott be a Kárpát-medencei Református Oktatási Alap adománygyűjtésébe. A tanulók és pedagógusok 15.557.228.-Ft összegű adományt gyűjtöttek, a Magyar Református Egyház 11.00.000.-Ft összeggel egészítette ki az alapot, a Magyar Bibliatársulat pedig mintegy 1.250.000.-Ft összegű revideált újfordítású teljes bibliával támogatta a 2016. évi célokat.

Az adományok felhasználásáról a csatolmányban tájékozódhatnak.

A Kárpát-medencei Református Oktatási Alap a Generális Konvent elnökségeinek támogatásával 2017-ben, a Reformáció kezdetinek 500. emlékévben adománygyűjtést hirdet a Kárpát-medence református intézményeiben, amelyhez csatlakozhatnak magánszemélyek, más intézmények és szervezetek is. A csatlakozás lehetőségéről itt kérhetnek tájékoztatást.

A hat kiemelt projekt a külhoni egyházkerületekben fontos támogatást jelent az intézményeik működtetésében, a gyermek- és ifjúsági munka eredményességében.

A mellékletben azokat a dokumentumokat találják meg, amelyek az adománygyűjtés előkészítésében, majd lefolytatásában és beküldésben az intézmények számára hasznosak lehetnek.

A Generális Konvent elnökségei hálaadással köszönik meg a Kárpát-medence református intézményeinek elkötelezettségét és az adománygyűjtésben is megmutatkozó testvéri szolidaritását a külhoni intézményekkel, azok tanulóival és nevelőivel.

 „Ezért tehát, míg időnk van, tegyünk jót mindenkivel, leginkább pedig azokkal, akik testvéreink a hitben.” (Gal 6:10)

Hirdetmények

Tehetséggondozó foglalkozások beosztása

Tovább

Papszer utca ideiglenes lezárása

Tovább