Galériák

Diáknapok a Lévayban

Többéves hagyomány intézményünkben, hogy a 11. évfolyam diákjai osztályonként kampányolnak a diákelnökségért, míg a 10. évfolyam egyik osztálya a legfiatalabb diákok avatását szervezi meg. Ennek a két nívós eseménynek a diáknapok adnak keretet.

 

Ez az éven sem történt másképp. A 11. évfolyamosok már tavaly óta nagy lelkesedéssel készültek a kampányukra, míg a 10. C osztály tanulói a legkisebbek avatását szervezték meg. Mindegyik osztály színvonalasan szerepelt. A kampányolóknak egy, a kampányuk témájához kapcsolódó filmmel, dallal és táncos produkcióval kellett versenybe szállniuk, ezek mellett mind a négy osztálynak egy tematikus termet kellett berendezniük. Ezen a napon nem volt tanítás az iskolában, helyét a féktelen szurkolás váltotta fel, amely a diákigazgató jelöltek párbaján érte el a tetőpontját. A nap fénypontja azonban a minden évben sikeres Lévay-bál volt, ahol a másnapi avatás előtt mindenki kibulizhatta magát.

A hagyományok szerinti gólya avatás idén sem maradt el. A diáknapon mérték össze tudásukat az újoncok, amely a 10. C jóvoltából rendkívülire sikeredett.

Ebben a tanévben az új diákok a megszokott módon egész héten jelmezben jártak iskolába, de rendhagyó módon egy-egy témához kapcsolódóan; a 7.a cowboy, a 9.b varázsló, a 9.c kalóz és a 9.d pedig szuperhős ruhát öltött magára. A táncok koreográfiáját ez ihlette, és az énekben is felfedezhetőek voltak a tematikák.

A 10.c rendhagyó módon avatott, meg egy tyúkot is bevont a párbajba. Emellett voltak még feladatok, melyek összekovácsolták az osztályközösségeket, a legnagyobb sikert viszont a tyúk aratta.

Nehéz döntése volt a zsűrinek a pontozásnál, így különdíjas lett a 7.a osztály, míg a vándorkupát a 9.c őrizheti a következő avatásig.

A galériákban e különleges nap néhány pillanata tekinthető meg.

A kampányfilmek, és a kampányprodukciók a Lévay YouTube csatornáján tekinthetők meg.

 

A tudósítást írta: Jászka Maja és Práger Kinga 10. C osztályos médiás diákok

Fotósok:
 
Szilágyi Zsófia
Szeleczky Máté
Demkó Balázs
Trója Márton
Jászka Maja
Bojtár Boglárka
 
Videó:
 
Szilágyi Dorka
Bojtár Boglárka
Horváth Csongor
Balla Olivér
 
Hangtechnika:
 
Kiss-Hocza Csaba
Kézdi Ákos
Orosz Gábor

Galériák

Hirdetmények

Végleges felvételi eredmények 2024

Tovább

felvételi rangsorok 2024

Tovább