Alapkőletétel a Lévayban - EFOP4.1.1-15-2016-00025 Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon infrastukturális fejlesztése a mindennapos testnevelés biztosítása érdekében

 Miskolc-avasi református templomban tartott tanévzáró ünnepi istentiszteleten adtak hálát a Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon teljes közösségében nemcsak a 2017/2018. tanévért, hanem a jól haladó nagyszabású beruházásért is, amelynek keretei között Európai Uniós pályázatból és Magyarország Kormányának támogatásával uszoda és tornacsarnok épülhet.

Az istentiszteletet követően a közintézmények és állami hivatalokból érkező vendégek valamint az intézmény teljes közössége átvonult az épülő uszoda és tornacsarnokhoz. Először a kivitelezők nevében Farkas László, az FK-Raszter Építő ZRt. vezérigazgatója ismertette a beruházás szakmai tervét, Dr. Kiss János Miskolc megyei jogú város alpolgármestere köszöntötte az egybegyűlteket, Kurucz Gergő a Lévay Diákpresbitériumának elnöke tolmácsolta a diákság köszönetét, majd Ábrám Tibor igazgató záró gondolatai hangoztak el. Az alapkőbe szánt időkapszulába az intézményről, a kivitelező cégekről szóló információkat, valamint a terveket helyezték el.

A megépülő sportkomplexum nemcsak a Lévay tanulóinak mindennapos testnevelését biztosítja, hanem szolgáló módon nyitva kíván állni –a lehetőségekhez mérten– Miskolc város polgárai számára is.

 

A médiában az alábbi helyeken olvasható tudósítás az eseményről.

https://minap.hu/cikkek/gyarapodjatok-testben-leraktak-levay-gimnazium-uszodajanak-es-uj-tornacsarnokanak-alapkovet

http://www.boon.hu/epulhet-a-levay-komplexuma-negy-honapnyi-munka-csak-az-alapkoletetelert/3900731

 

Hirdetmények

Humán tárgyak fogadó órája 2023/2024. tanév I. félév

Tovább