Ugrás a tartalomra Ugrás a főmenüre Ugrás a láblécre

Ismét adománygyűjtést szervez a Református Oktatási Alap

Gyűjtést indít a Kárpát-medencei Református Oktatási Alap a magyar református intézményekben, országhatáron innen és túl. Ebben az évben szerbiai és horvátországi magyar nyári táborok, a Kézdivásárhelyi Református Kollégium újonnan épülő általános iskolája, rimaszombati kollégiumfelújítás, nagydobronyi cigány óvoda bútorozása és zilahi iskolabusz is szerepel a támogatottak listáján. Az alap a külhoni Bibliaprogramot is segíti, amely új fordítású Bibliákat juttat el a kilencedik osztályos diákokhoz. A csatlakozáshoz szükséges letölthető dokumentumokat csatolva találjuk.

Református oktatási alap térkép Kárpát-medence

 

SOKADJÁRA FOGNAK ÖSSZE

Az elmúlt években is példátlan összefogás alakult ki a Kárpát-medencei Református Oktatási Alap kezdeményezése nyomán, derül ki a szervezők beszámolójából: „A 2019. évi intézményi adománygyűjtés összegét kiegészítve a Magyar Református Egyház támogatásával a Szíriai Örmény Református Egyház oktatási intézményeinek felújítására, fejlesztésére juttatuk el a Zsinat Külügyi Irodáján keresztül 102 903,91 USD összegben. A 2020. évi 17.854.208 Ft adománygyűjtést 11.000.000 Ft-tal kiegészítette a Magyar Református Egyház, emellett sor került a pandémia miatt elmaradt rendezvények támogatására elkülönített összegek felhasználására. A Délvidéken nyári gyermek és ifjúsági táborok szervezését, a Felvidéken a vajáni iskola belső felújítását, a Partiumban a szatmárnémeti gimnázium digitális infrastruktúrájának fejlesztését, Erdélyben a sepsiszentgyörgyi általános iskola épületének berendezését, Kárpátalján pedig a négy líceum általános működését támogatta a Kárpát-medencei Református Oktatási Alap. Mindezek mellett a külhoni 9. évfolyamos tanulókat újfordítású Bibliát kaptak a tanévkezdéskor, s a Kárpát-medencei oktatási intézmények nagyváradi tanévnyitójának (2021. szeptember 18.) szervezője is támogatást kapott a rendezvény lebonyolításához. Hálásak vagyunk intézményeink, a tanulók, pedagógusok és szülők egymás terhét hordozó elkötelezettségéért!

Ismét indul az adománygyűjtés! A nehézségek közepette is kérünk és bátorítunk minden intézményt és intézményfenntartó közösséget, hogy csatlakozzanak az adománygyűjtéshez. Hisszük, hogy tanulóink és pedagógusaink megtalálják a kreatív lehetőségét a plakáton is szereplő kiemelt célok támogatásának.”

ÖSSZETARTOZÁS MEGÉLÉSE

„Az elmúlt tanév pandémia sújtotta hónapjaiban sajnos elmaradtak a Kárpát-medencei református egység megélésének köznevelési rendezvényei. Hálásak vagyunk azért, hogy szeptember 18-án, csatlakozva a Királyhágómelléki Református Egyházkerület megalakulásának centenáriumához nyithatták meg a tanévet a Kárpát-medencei református intézmények. Reményünket fejezzük ki, hogy Isten megengedi ebben a tanévben közös rendezvényeinket jelenléti módon megtartani. Öröm tapasztalni, hogy a Kárpát-medencei református intézmények testvéri közössége erősödik, és fontosnak tartják együtt kérni áldást gyülekezeteink és intézményeink, a benne szolgáló pedagógusok, a tanulók, a fenntartók, a szülők életére és munkájára” – áll a Generális Konvent elnökségének levelében, amely a gyűjtésre buzdítja a Kárpát-medencei református intézményekhez tartozó munkatársakat, családokat.

(A www.reformatus.hu oldalról átvett hír)

Elnökségi levél

Elnökségi levél Letöltés

Beszámoló 2019

Beszámoló 2019 Letöltés

Beszámoló 2020

Beszámoló 2020 Letöltés

Plakát

Plakát Letöltés

Útmutató 2021

Útmutató 2021 Letöltés

Tájékoztató diákoknak 2021

Tájékoztató diákoknak 2021 Letöltés

Adománygyűjtő ív 2021

Adománygyűjtő ív 2021 Letöltés