Galériák

Lévay József-emlékműsor

197 éve született Lévay József költő, műfordító, Borsod vármegye főjegyzője, gimnáziumunk névadója.

Lévay József 1825. november 18-án született Sajószentpéteren. Intézményünk 1993-as újraindulásától kezdve élő hagyomány, hogy meghívást kapunk születésének napjának környékén a sajószentpéteri gyülekezetektől, és a kezdő évfolyam diákjai műsorral készülnek.

 

2014-től kezdve pedig új hagyomány indult, hisz ez az év az, mikor az első magyar tagozatos osztály megkezdte működését, és azóta a mindenkori 9. c osztály készít verses-zenés ünnepi összeállítást Lévay József életéből.

Így volt ez idén is, 2022. november 20-án vettünk részt Sajószentpéteren a Nagytemplomban az istentiszteleten, ahol Kiros Eszter vallástanárunk szolgált, majd a Rendezvények Házában adták elő a 9. C osztály tanulói az ünnepi összeállítást. A dalokat Drótosné Mészáros Eszter tanárnő tanította be, és ő is kísérte zongorán, hegedűjátékával pedig Petró Balázs tanár úr színesítette a műsort. A megemlékezés forgatókönyvét dr. Vonáné Vincze Viktória tanárnő készítette.

Hétfőn a hétkezdő istentiszteleten pedig iskolánk egész közössége előtt az Avasi Templomban adták elő a 9. C osztály tanulói a Lévay József-emlékműsort

Galériák

Hirdetmények