Ugrás a tartalomra Ugrás a főmenüre Ugrás a láblécre

Megemlékezés

Elhunyt Kormány Attila a Lévay korábbi ének-zenetanára, karnagya, a Miskolc-Avasi Református Gyülekezet kántora.

Kormány Attila az 1993-as újraindulástól kezdve előbb óraadóként, majd főállású ének-zenetanárként újra alapító tagja volt a Lévaynak egészen nyugdíjazásáig. Istenfélelem, életvidámság, a zene, a tanítás, a diákjai szeretete, no meg az énekkar és az orgona szeretete és mesteri művelése jellemezte. Vezetése alatt a Lévay énekkara országosan elismert énekkarrá fejlődött, számos belföldi és külföldi úton osztotta meg másokkal is az énekkari muzsika örömeit. Hálásak vagyunk a magyar református énekek és a klasszikus zene szeretetében megmutatkozó odaadó munkájáért, példamutató családi életéért, gyülekezeti szolgálatáért. A Miskolc-Avasi Református Gyülekezetnek több mint 30 éven keresztül volt odaadó kántora, aki nemcsak szerette az orgonát, de javította és építette is, ha erre volt szükség.

Alázattal viselt betegsége közepette is megőrizte hitét és reménységét Jézus Krisztusban, akit Megváltójának tartott. A Lévay egész közössége, és a Miskolc-Avasi Református Gyülekezet közössége hálával őrzi meg emlékét:

„Ama nemes harcot megharcoltam, futásomat elvégeztem, a hitet megtartottam, végül eltétetett nekem az igazság koronája, amelyet megad nekem az Úr, az igaz bíró azon a napon; de nemcsak nekem, hanem mindazoknak is, akik várva várják az ő megjelenését.” (2Tim 4, 7-8)