Ugrás a tartalomra Ugrás a főmenüre Ugrás a láblécre

Menő Menza program

Iskolánk nyertes pályázata, az MMP (Menő Menza Program) begyűrűzött a diákotthonba is. Az egészséges életmódot, étkezést népszerűsítő előadások után, a kolisok alkalomról alkalomra kóstolhatnak „menő” zöldséges, húsos ételeket, melyet ráadásul a diákság szakács különítménye állít elő.
A hangulatos együtt vacsorázgatáson túl sokan most ismerkedtek egyes zöldségfélék „ehető” variációival, de a vajas-citromos sült hal sem úszott le az ételes liften a süllyesztőbe, hisz egy szálka sem maradt belőle. Hogy-hogy nem, egyelőre a madártejnek volt mégis a legnagyobb sikere. Ki érti ezt???
A kissé szokatlan, a modern konyha követelményeinek megfelelő ételekkel remélhetőleg sikerül szemléletet formálnunk. A részt vevő diákok minden esetre nyitottan fogadják a kezdeményezést. Meg kell említeni Kovács Botondot, aki minden alkalom lelkes közreműködője és házigazdája.
Az MMP nagy áldás a kollégiumnak, hisz a szeretetvendégséggel felérő együttlétek a közösség egységét is erősítik.
Makrai Judit
Fotó: Petrik Péter
Menő Menza program