Galériák

Ökumenikus imahét

Az Ökumenikus imahét alkalmából a hétkezdő istentiszteletünkön Sándor Frigyes a Belvárosi Evangélikus Gyülekezet lelkipásztora szolgált. Tanításának alapigéje a napkeleti bölcsek története volt (Máté 2,1-7). Nagyon érdekesen bemutatta a kortörténetet, hogy mit tudhatunk a bölcsekről és Heródesről. Bátorított arra, hogy ismerjük fel, mi az, amit mi adhatunk Jézusnak, és fejezzük ki igazán a szeretetünket mások felé. Köszönjük biztató szavait!

Január 20-án diákjaink részt vettek a Fráter György Katolikus Gimnázium szervezésében megrendezett Ökumenikus Imaórán. Az eseményre a miskolci egyházi középiskolákból érkezett 5-5 tanuló. Az alkalmat a különböző felekezetek (római katolikus, görög katolikus, evangélikus, református) lelkipásztorai vezették. Hangsúlyozták a keresztények egységének és az egymás iránti szeretetének fontosságát. Holló Gábor fráteres iskolalelkész példának állította elénk a napkeleti bölcsek lelkületét, mert ők őszinte, nyitott szívvel keresték az igazságot. Az imaóra hangulatát színesítette a Fráter Gimnázium lelkes énekkara.

A diákjaink gondolatai az eseményről:

„Nagyon jól éreztük magunkat, nem csak a társaság és a finomságok miatt, de ezen az alkalmon tényleg érezni lehetett Isten jelenlétét. A kórus vidámsága és lelkesedése is nagyon sokat dobott a hangulaton, jó érzés volt látni és érezni a különböző felekezetek találkozását. Reméljük, hogy ebből sikerül hagyományt teremteni.”

Örülünk, hogy kifejezhettük összetartozásunkat! Köszönjük a meghívást, és a kedves fogadtatást!

Az Ökumenikus imahét központi füzete ezen a linken elérhető: link

Galériák

Hirdetmények

ÁLLÁSHIRDETÉSEK A 2022/2023. TANÉVRE

Tovább