Galériák

Elballagtak a tizenkettedikes Lévaysok

A ballagás a visszatekintés és búcsúvétel ideje….

Mint minden évben, most is eljött az a nap, amikor a Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon tanulói és nevelői ballagáson búcsúztatták el végzős növendékeiket. Az iskolai ballagás 2017. május 6-án az utolsó osztályfőnöki órával kezdődött, ahol ilyen minőségben utoljára volt együtt tanár és diák. Az óra végeztével, az iskolai harangszó megszólalásával az osztályok végigvonultak a gyönyörűen feldíszített termeken és folyosókon, ahol az alsóbb évfolyamok diákjai álltak sorfalat, tisztelegve ezzel a végzős Lévaysok előtt. A ballagó osztályok búcsút vettek szeretett iskolájuktól, majd a közös fényképezést illetve faültetést követően ballagási dalokat énekelve vonultak át a Kossuth utcai református templomba, ahol istentiszteletre gyűlt össze az ünneplő gyülekezet.   

Az ünnepség a ballagó osztályok bevonulásával kezdődött, amit a Himnusz eléneklése követett.
Gimnáziumunk iskolalelkésze Pallagi Andrea hirdetett igét, amit egy bensőséges ünnepi műsor követett: iskolánk énekkara Eriksson: Szentlélek Isten, jöjj szívünkbe művét és ismeretlen szerzőtől Az úton című szerzeményt énekelte Dr. Farkasné Sajó Márta tanárnő vezényletével. Horkay László 12. C osztályos tanuló Bódás János: Lehetetlen című versét szavalta el, Horváth Dorina 12. A osztályos tanuló Ha fúj a szél…címmel egy gyönyörű dalt énekelt. Majd a búcsúzás percei következtek: a 11. évfolyam nevében Berdó Zsuzsanna, a 12. évfolyam nevében Grolmusz Fanni és Gaganetz Dániel köszöntek el. Aztán szalagtűzés és zászlóátadás vette kezdetét. A szalagot Gaganetz Dániel 12. D osztályos tanuló kötötte fel, miközben Szabó Melinda 12. E osztályos tanuló iskolánk jelmondatával köszönt el.
Ábrám Tibor igazgató úr meghitt gondolataival folytatódott a ceremónia. Elmondta, hogy nagyon büszke diákjaira, és bízik benne, hogy meg fogják a helyüket állni a mai nagyvilágban. Továbbá pedig útravaló tanácsokkal látta el diákjait: „az egészséges Tudomány, a tökéletes Lelkiismeret, a hűséges Szorgalom, a hiánytalan Jóakarat”azok az értékek, amiket a ballagók tarisznyájába helyezett.

Végül a jutalmak átadására került sor. Díjjakkal, oklevelekkel lettek gazdagabbak azok a tanulók, akik kiemelkedőek voltak tanulmányi eredményeikben és közösségi munkájukban az itt töltött éveik alatt.Az ünnepség a Szózat eléneklésével zárult.

 

Írta: Pintér Enikő 9. c médiás diák

A fotókat készítette: Hegedűs Ákos, Korcsog Kata, Pintér Enikő, Szabó Patrik, Király István, Major Dávid, Czikó Tivadar, Kelemen Zsuzsanna, Dombi Balázs, Kováts Anna 

Galériák

Hirdetmények

Tanévzáró istentisztelet

Tovább

Diákotthoni felvételi beosztás 2017/2018.

Tovább