Galériák

FLL 2020 Lengyelország, Kraśnik

A FIRST LEGO League egy nemzetközi robotépítő és - programozó verseny, amely 9-16 éves diákokból álló csapatok részvételével zajlik, világszerte. Lévay Református Gimnázium és Diákotthon csapata a miskolci regionális fordulót megnyerve képviselhette régiónkat Lengyelországban, Kraśnikban.

 A kitartó munkának és lelkiismeretes félkészülésnek köszönhetően már harmadjára is képviselhettük régiónkat a kelet - európai nemzetközi versenyen. Ezúton is szeretnénk megköszönni iskolánknak, hogy segítségével kiutazhattunk és egy fantasztikus hangulatú versenyen vehettünk részt.

Csapatunk tagjai: Molnár Levente, Horváth Dóra, Farkas Bálint, Papp Marcell. Felkészítők: Bereczki Róbert, Bereczki Ádám és Molnár Balázs.

Gratulálunk Horváth Dóra 8. osztályos tanulónak, akinek csupán két hét felkészülési ideje volt a nemzetközi - verseny előtt, hiszen Bereczki Anna helyett (cserediák programba vesz részt), kellett beállnia a csapatba.  Remekül helytállt, kiválóan teljesített és reméljük jövőre is versenyezni fog a csapattal.

A verseny 2020. 02. 01. - én Lengyelországban is ugyanúgy zajlott mint a miskolci regionális fordulóban, de ezen a megmérettetésen már  régió győztes csapatok szerepeltek mind Magyarországról mind Lengyelországból, összesen 17 csapat.

Versenykategóriák:

Robot Design (a megépített robot kinézetét és mechanikai megoldásait pontozzák).

Robot Játék (a csapatok az által épített robotok megmérettetése a versenypályán)

Kutatómunka( egy kihirdetett témában ma is meglévő problémák elemzése és egy megoldás keresése )

Csapatmunka (felmérik a csapatok mennyire tudtak összedolgozni a másik három kategóriában végzett munka során) A verseny fő célja a kreativitás fejlesztése, a csapatmunka előnyeinek és nehézségeinek megismerése és a mérnöki gondolkodásmód kialakítása.

Minden évben új kihívást kell a csapatoknak teljesíteni

2019-es kihívás.

City Shaper

Ehhez a témához kapcsolódik a kutatás, a pálya, amelyen a feladatokat kell a robotnak teljesíteni.

Csapatunk az okos város témájával kapcsolatban a kényelem nyújtotta, mozgásszegény életmód okozta elhízást jelölte meg problémának. Megoldásunk a problémára, egy olyan rendszer kidolgozása, amely jutalmazásokon keresztül ösztönzi a mozgásra az embereket. Egy olyan okos eszközökön keresztül elérhető applikációt találtunk ki, amelyen keresztül egyénre szabottan motiválhatóvá válhatnak, hiszen ha elvégzik a feladatokat, jutalmakat kaphatnak.

Rengeteget dolgoztunk a kutatással, de megérte, mert a kutatásunk és innovatív megoldásunk elnyerte a zsűri tetszését

Rendkívül jó hangulatú találkozó és verseny volt, remekül éreztük magunkat, számtalan élménnyel gazdagodhattunk.

Célunkat elértük, remekül helytálltunk és ebben a nagyon erős nemzetközi mezőnyben az összesített 9. helyezést értük el. Gratulálunk a továbbjutó budapesti csapatoknak, akik Németországban az európai döntőben képviselhetik Magyarországot.

Köszönjük felkészítőinknek, támogatóinknak, és mindazoknak, akik segítettek a csapatunknak. Lehetővé tették számunkra, hogy eljuthattunk és átélhettük ezeket az élményeket.

Galériák

Hirdetmények

Szóbeli felvételi vizsga menete a 2020/2021. tanévre

Tovább

Reál- és készségtárgyak fogadó órája -II.félév

Tovább