Galériák

Tanulmányi kirándulás a kecskeméti Mercedes-Benz autógyárban

2018. május 4-én a Lévay József Református Gimnázium diákjainak egy csoportja meglátogatta a kecskeméti Mercedes gyárat. A másfél órás idegenvezetés során betekintést nyerhettünk az autógyártás rendkívül összetett folyamatába. Videofilmen megtekintettük a gyár rövid történetét, majd a valós életben mutatták be számunkra a karosszéria gyártás részleteit, a felhasznált anyagokat, szerszámokat, a karosszéria elemeit alakító gépeket, a karosszéria elemeket összehegesztő, csoportban dolgozó robotokat, a készre festett karosszéria és a motor házasítását, az összeszerelést, a tesztelést, végül a gépkocsi indítását és rövid próbaútját.

Magas műszaki színvonal, kitűnő szervezés, rend és tisztaság jellemzi a több száz hektáros parkban termelő hatalmas gyárat. Megismerhettük többek között a logisztika fogalmát, valamint a „just in time” és „just in sequence” elvek megvalósulását a gyártási folyamatban.

Tájékoztatást kaptunk arról, hogy a kecskeméti Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kara a Mercedes gyárral szoros együttműködésben bevezeti a duális képzést, a Mercedes gyár ösztöndíjakkal igyekszik biztosítani saját maga számára a mérnökutánpótlást. Megtudtuk, hogy a gyár jelenleg épülő új összeszerelő üzeme egy újabb nagyarányú munkahelyteremtő beruházás lesz.

A kecskeméti program a Kecskeméti Városháza dísztermének megtekintésével és rövid városnézéssel zárult. 

Galériák

Hirdetmények

Gála Lévay 30.

Tovább

felvételi rangsorok 2024

Tovább