Pályaválasztási délutánt tartott Rudolf Alexa

Pályaválasztási délután a Szent Imre Római Katolikus Általános Iskolában

„A jövő azoké, akik hisznek álmaik szépségében.”

Nincs olyan ember, akit ne foglalkoztatna a jövő, és nem gondolkodott még el azon, hogy a jövő mit tartogathat számára. Ha 30 évvel ezelőtt, a jövő munkavállalói számára feltettük volna azt a kérdést, hogy „mit gondolsz a jövőről?”, vagy „mi leszel, ha nagy leszel?”, akkor biztosan egyikük se válaszolta volna azt, hogy informatikus, vagy applikáció fejlesztő. És mi van, ha ma tennénk fel ezeket a kérdéseket?

A társadalomismeret projektmunkám témájaként a jövő szakmáit, és az ahhoz szükséges képességek felderítését választottam.

Felkerestem régi általános iskolámat, a Szent Imre Római Katolikus Általános Iskolát, ahol Poczkodiné Matesz Tímea igazgatóhelyettessel beszéltem. Ő javasolta, hogy csináljunk közösen egy pályaválasztási délutánt Mi leszek, ha… címmel, melyet változatos programelemek tarkítottak.

A pályaválasztási délutánra február 16-án, 14.30-tól került sor. Az 1. és 2. évfolyam a tanítóikkal beszélgettek a különböző foglalkozásokról, illetve mindenki beöltözhetett annak, amivel a jövőben szeretne foglalkozni. A 3. évfolyam a pékek világával ismerkedett meg, ők az ebédlőben sütöttek különféle finomabbnál finomabb süteményeket, amit szerintem nagyon élveztek és büszkén kínálták meg az egész iskolát a munkájukkal.

A 4-6. évfolyamosoknak, mivel ők már nagyobbak, bemutattam 18 jövőbeli szakmát egy PowerPoint prezentáció segítségével. A prezentáció után pedig játszottam velük, a jól ismert gyerekjátékok, az Amerikából jött két ember, és az Activity keverékét.

A végén a rajzverseny győzteseit is kihirdettük.

Összességében a délután hihetetlenül jól telt. A tanáraim nagyon hálásak voltak a segítségemért, és remélem a gyerekek is ugyanannyira élvezték, mint én. Illetve abban is reménykedek, hogy megjegyezték azokat, amit mondtam, és nem úgy vágnak neki a jövőnek, mint egy láthatatlan ködfelhőnek, hanem mint a lehetőségek tárházának, és elérik álmaikat.

Rudolf Alexa, 11.B

Gratulálunk Alexandrának a nagyon ötletes projektmunkájához!!!

Hirdetmények

felvételi rangsorok 2024

Tovább