Női esélyegyenlőség – kerekasztal beszélgetés a Lévayban

A Pénzügyi és vállalkozói témahét a Lévayban egy kerekasztal beszélgetéssel indult, melynek résztvevői a Borsodi Vállalkozó Nők Mesterelme Csoportja és társadalomismeret fakultációs tanulóink voltak.

Karrier? Család, gyerek? Siker? Munkahely vagy vállalkozás? Izgalmas kérdések, amelyek minden nőt foglalkoztatnak. Ezekre a kérdésekre kerestük a választ vendégeinkkel.

Vitaindítóként Mészáros Lili és Fülöp Petra ismertette társadalomismeret projektmunkáját, melyben a fenti kérdések mellett a motiváció és eredmények, az otthonról végezhető munka gondolatok jelentek meg.

Vendégeink egyszerre reflektáltak a kérdésekre, és egyhangúan fogalmazták meg, hogy egy nő egy vállalkozásban tud igazán kiteljesedni, sikeres lenni és gyereket nevelni.

Ezt személyes példájukkal is alátámasztják, hiszen Gombos Szilvia négy kicsi gyerek mellett lett angol szakos tanárból honlap készítő, dizájner. Fintor Anita energiája, lendülete segíti férjével együtt vezetett vállalkozásuk sikerét és mellette családanyaként is ki tud teljesedni.

Egyedné Anna gyermekei szárnyra bocsátása után kezdett vállalkozásba, és álmodja bele ékszerekbe a természet apró szépségeit. Az ő üzenete: tanulni sohasem késő.

Lázár Anita, a Generali Biztosító Zrt. értékesítési igazgatója kiemelte, hogy a tudatos pénzügyi döntések mennyire meghatározzák az életünket, és mennyire fontos már fiatal korban is jártasnak lenni a pénzügyek világában.

És végül, de nem utolsó sorban szeretném megköszönni Adorján Adriennek, hogy üzleti edzőként, és a vállalkozónői csoport vezetőjeként lelkesedésével, lendületével segítette ennek a különleges hangulatú beszélgetésnek a megvalósulását.

 

Hirdetmények

felvételi rangsorok 2024

Tovább

Gála Lévay 30.

Tovább