„KórházSuli”

A kórházban hosszabb ideig tartózkodó beteg gyerekek is tanulnak. Számukra jelent segítséget a KórházSuli-program, amely informatikai lehetőségekre építve segít a tanulásban, hogy ne maradjanak le a társaiktól, hogy ne érezzék magukat egyedül, és szórakozva, élmény legyen számukra a tanulás. 

November 17-én konferenciát hirdettek a program szervezői, amelyre az iskolánkból két emelt szintű informatikás csoport indult Skultéty Katalin tanárnő és Szűcsné Bottka Krisztina tanárnő vezetésével. A konferencia Budapest – Törökbálinton, a Telenor székhelyén volt megrendezve. Miután megérkeztünk, egy sajtótájékoztatóban volt részünk, ahol még a vállalat igazgatója is egy tolmács segítségével beszédet tartott. Köszöntőjében elmondta, hogy milyen fontosnak érzi a nehézséggel élő emberek, gyermekek segítését, ezért állt a multinacionális cég a program mögé. A szervezet főszervezője és néhány segítő is felszólalt, mindegyikük más-más oldalról közelítette meg a megmozdulás célját, eddigi eredményeit és fontosságát. Egy velünk egykorú fiú bemutatta, hogyan is kell tananyagot készíteni az ilyen beteg gyerekek számára, és azt is megtudtuk, hogy ő már közel két éve tananyagfejlesztő. Aztán egy lány is felállt, és ahogy a beszédéből kiderült, ő is tagja a programnak, de mint gyógyult beteg. Elmondta, mit köszönhet ennek a tanulási formának. Ezután a társaság 3 csoportban egy-egy vezető segítségével egy érzékenyítő órán vett részt, majd részletesebben, lépésről lépésre ismertük meg a tananyagfejlesztés folyamatát haladó és kezdő szinten.

Jó érzés volt tudni, hogy mi, diákok is hozzájárulhatunk a beteg kortársaink felépüléséhez, és ebben, mint kezdeményezőnek köszönet a program elindítóinak és támogatóinak.

Dékány Viktória 9.A

Hirdetmények

Uszoda zárás

Tovább