Galériák

Idén 21. alkalommal szólalt meg az „ötágú síp”!

„Szólj, ötágú síp, zengj magyar ének, Adj hálát az ég nagy Istenének!”, hallhattuk Berkesi Sándor: „Magyar ének” refrénjében, és ennek a felszólításnak eleget téve szerveztük meg immár 21. éve a „Szólj, ötágú síp!”-ot itt Miskolcon, a Lévay József Református Gimnázium és Diákotthonban. 

Ez évi rendezvényünk meghívott vendégei Szenn Péter a Horvátországi Református Keresztyén Kálvini Egyház püspöke és a haraszti, valamint a kórogyi református gyülekezet küldöttsége voltak, illetve Csányi Erzsébet, a szerbiai református keresztyén egyház püspök helyettese, a Magyar művelődési egyesület és pacséri református közösség és az általános iskola képviselői.

A „Magyar ének” refrénje tanít minket hálát adni Istennek, hogy megtartotta magyar népünket itt a Kárpát-medencében, és ha ma még szétszóródva is, de egyre határozottabban szólal meg az „ötágú síp”, akár az egyházkerületeink együttműködése, akár intézményeink találkozása, akár a cserediákprogramon keresztül, vagy a „Határtalanul” pályázat keretei között.

A műsor elején a Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon vegyes kara előadásában hangzott el Berkesi Sándor: Magyar ének című műve, illetve Pődör B. Albert: Mikor kedves Laci bátyám…, vezényelt: Dr. Farkasné Sajó Márta tanárnő, zongorán kísért: Csányi Zita. Ábrám Tibor igazgató úr köszöntője után Szűcs Endre püspök-helyettes úr igei gondolatai következtek.

Ezután a Délvidéki vendégeké lett a szó és a színpad. Szenn Péter püspök köszöntő szavai után a harasztiak és kórogyiak műsora következett, a Dalárda Kórus egyházi énekeket adott elő, a gyermektánccsoport népi táncokat mutatott be.

A program második felében a pacsériak mutatkoztak be, Csányi Erzsébet püspök helyettes és Apró Evelin üdvözlő gondolatai után a diákok népdalcsokrot, verset, ritmikus táncokat adtak elő.

A program nagyon megható pillanatokkal zárult, az Ismerős arcok zenekar Nélküled című számának közös eléneklésével.

Írta: Barócsi Angéla tanárnő

Fotók: Kovács Anna 10. a, Urbán Boglárka és Horváth Csongor 9. c médiás diákok

Galériák

Hirdetmények

felvételi rangsorok 2024

Tovább

Gála Lévay 30.

Tovább