Galériák

gyülekezetlátogatások 2022-2023

A lévays osztályok miden tanévben ellátogatnak egy rövid műsorral is készülve egy-egy partnergyülekezetünkhöz. Köszönjük a gyülekezetek vendégszeretetét és a diákok, tanárok odaszánását!
Íme néhány osztály beszámolója a legutóbbi látogatások alkalmával átélt élményekről:

8.A - 2022. 12. 04.

Mályiban voltunk gyülekezetlátogatáson december 4-én, a 2. adventi vasárnapon. Ez volt az első alkalom számunkra, mivel még csak a nyolcadik évfolyamra jár az osztály. A kapcsolat létrejöttében Simon Előd édesapja Dr. Simon Zoltán segített, ők ebbe a gyülekezetbe járnak.
Rövid műsorral készültünk, 3 éneket és két verset (Simon Előd, Polgári Dániel) adtunk elő. Már hetekkel előtte rászántuk az énekórákat és néhány hittan órát is, mindig voltak hiányosságok, kissé bátortalanul énekel az osztály. A látogatáskor azonban az egyik legszebb hangú lány (Póka Molli) kezébe mikrofon került, ő magabiztosan vezette az osztályt az énekléssel, így végül nagyon szépen hangzott a zenei szolgálat.
Mátyás Sándor tiszteletes úr prédikációja meghatott  minket, hiszen többször is elmondta, hogy egy elöregedő gyülekezetben már a jelenlétével is óriási örömöt okoz ez a sok gyermek.
Nagyon készültek az érkezésünkre, szeretettel fogadtak minket és finom ételekkel köszönték meg szolgálatunkat. Örömmel térünk vissza jövőre is.

10.A - 2022.12.18.

Az osztállyal 2022. december 18.-án gyülekezet látogatásra mentünk. Ahogyan az ezelőtti években is, most is Arnótra jöttünk, az Arnóti Református Egyházközség Gyülekezeti Házába. Advent utolsó vasárnapján mentünk, ahol szokás szerint az ott szolgáló lelkipásztor, Rácsok András tartotta az istentiszteletet. Az osztály tartalmas előadással és egy kis kézzel fogható ajándékkal is készült a gyülekezetnek. Néhány diák verset mondott adventi, karácsonyi témában és az osztály együtt énekelt, zenélt. Nem csak mi készültünk meglepetéssel, hanem a gyülekezet tagjai is, hiszen az osztály diákjai és osztályfőnökei is kaptak egy kis világító díszt, ami nagyon kedves gesztus volt. Az istentisztelet után volt lehetőség karácsonyfát díszíteni és mindenkit szeretetvendégségre marasztaltak, amit az osztály nagyon szeret, mert volt lehetőség együtt játszani és együtt elfogyasztani a finom süteményeket. - Gyenes Ágnes

10.B - 2022.12.11.

2022.12.11-én látogattunk el a vasgyári gyülekezetbe. Az Istentisztelet 10 órakor kezdődött és körülbelül egy órás volt. Először egy csoport kisgyerek adott műsort és angol karácsonyi dalokat énekeltek. Ezután jött a mi osztályunk, két dallal és versekkel készültünk az alkalomra. Miután előadtuk a műsorunkat elfoglaltuk a helyünket mert kezdődött a betlehemezés. Egy modernebb változatát láthattuk a karácsonyi történetnek. Az Istentisztelet után a gyülekezet megvendégelt minket, teát, sütiket és szendvicset kaptunk, beszélgettünk kicsit a gyülekezet többi tagjával. Összeségében jól telt a gyülekezetlátogatásunk.

11.B - 2022.12.11.

2022.december 11-én vasárnap reggel mindannyian gyülekeztünk, s készültünk már az indulásra. Úticélunk a Csabai kapui Református Imaház volt Miskolcon. Mikor megérkeztünk 10 óra körül már Gecse Attila lelkész s gyülekezete várt minket. Az igehirdetés után következtünk mi a versekkel és énekekkel. Miután sikeresen előadtuk együtt az adventi műsort, egy szeretetvendégségben volt részünk. - Benedek Norina

11.D - 2022.12.04.

Advent második vasárnapján az osztályunk gyülekezetlátogatáson volt Bódvaszilason. Az eseményre a szülők segítségével jutottunk el, ami nagy segítséget és egy kisebb tömeget jelentett.
Nagyon vártuk már ezt az alkalmat, hiszen a vírus miatt korábban nem volt lehetőségünk kimozdulni, adventi műsort adni. Már hetekkel a látogatás előtt megszerveztük és gyakoroltuk az előadást, megtanultuk a verseket, énekeket és a hangszeres kíséretet. A bódvaszilasi gyülekezet nem volt ismeretlen számunkra, hiszen tavaly tavasszal is itt voltunk Szeretethídon. Az Istentiszteletet közösen végig hallgattuk, majd az igehirdetés után előadtuk a műsorunkat. A gyülekezet ezt nagy tapssal értékelte, sokan gratuláltak és köszönték meg a színvonalast műsort. Majd a gyülekezet szeretetvendégségre invitált, egy nagy közösen ebédelésre. Ebéd után még a kedves hívek házi süteménnyel készültek nekünk. Örömteli szívvel gondolunk vissza erre az alkalomra, nagyon meghitt volt a szolgálatunk hangulata és megható a gyülekezet vendégszeretete. - Danyluk Eszter

12.A - 2022.12.11.

A 12.A osztály 2023. december 11. két helyszínen volt adventi gyülekezetlátogatáson.
Nyolc tanuló Kiros Eszter pótosztályfőnökkel és Borosné Répási Rita kolléganő/szülővel Zilizen volt gyülekezetlátogatáson, ahol a diákok a falu közössége előtt szolgáltak az adventi gyertyagyújtáson énekekkel és versekkel.
Az osztály többi tagja (kivéve Balpataki Bálintot, Répássy Lilit, Tardi Botondot ésValkó Védát, akik előre jelezték távolmaradásukat) Harsányban volt gyülekezetlátogatáson. A szolgálattal Adamcsik Dávid kollégánk/szülő meghívásának tettünk eleget. A tanulók egy verses-énekes műsorral készültek, és a református gyülekezettel is volt egy közös éneklésük a falu főterén az adventi gyertyagyújtáson.
Kísérőtanárként az osztályfőnök volt jelen.
Mind a két helyszínen kedves volt a fogadtatás és a tanulók a szereplés után szeretetvendégségen vettek részt.

12.B - 2022.12.18.

Idei gyülekezetlátogatásunk helyszíne, ugyanúgy mint tavaly is, Nyék volt. Az egyházközösség szívélyesen fogadott bennünket, annak ellenére, hogy valószínűleg idén sem vártak túl sokat amatőr előadásunktól.
A templomban egy rövidített istentisztelet után adtuk elő műsorunkat. Szeretném azt hinni, hogy a jelenlévőknek tetszett az előadásunk. Idén Gárdonyi Dani és Rigó Máté volt segítségünkre, hogy az énekeket is méltóképpen elő tudjuk adni. Dani még egy saját egyéni előadással is megörvendeztette a gyülekezetet. Bárhogyan is éreztek az egyházközösség tagjai, mindannyian figyelmesen végignézték műsorunkat, melynek végeztével a számunkra rendezett szeretetvendégségen vehettünk részt. Idén is nagyon kedvesen fogadott a gyülekezet, sok finomsággal kedveskedtek nekünk. Mindig örömmel látogatjuk meg a gyülekezetet.
Az istentiszteletről és a kis műsorunkról felvétel is készült, amit az alábbi link segítségével bárki megtekinthet, aki szeretné.
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid08sMCXZeF4snzT3dXG6A6tJMygxGEThyZAKML5B39mL8ab1o8HXN6LnUMBA9PFMjgl&id=100070255864318

12.C - 2022.12.04.

A mi osztályunk az egyik osztálytársuk szüleinek a gyülekezetébe látogatott el, december 4.-én, Kazincbarcikára. Csak úgy mint 9.-ben, most is egy rövid, de annál nagyobb szeretettel összeállított műsorral készültünk a gyülekezet számára. Továbbá nem csak mi készültünk, hanem a gyülekezet is szeretettvendégséggel.

Galériák

Hirdetmények

felvételi rangsorok 2024

Tovább

Gála Lévay 30.

Tovább