Galériák

A magyar kultúra ünnepe a Lévayban

Kiállítással és változatos programokkal ünnepeltük idén is a magyar kultúra napját, különös tekintettel a januári kerek évfordulókra, Petőfi Sándor születésének és a Himnusz megírásának 200. évfordulójára.

 

Január 23-án, hétfőn az iskola diákjaival együtt szavaltuk el nemzeti imádságunkat, Kölcsey Ferenc Himnuszát, majd néhány tanuló kedvenc Petőfi verséből mondott vagy olvasott fel részleteket. Még aznap a Jedlik Ányos TIT szervezésében a gyülekezeti termünkben meghallgathattuk Mikita Gábor színháztörténész-muzeológus előadását Petőfi és a színészet kapcsolatáról.

Csütörtökön pedig a hagyományos iskolai szavalóversenyünkre került sor, ahol irodalomkedvelő diákjaink szabadon választott Petőfi-verseket adtak elő.

Gimnáziumunk első emeletén pedig a tanév végéig egy reprezentatív kiállítás keretében mutatjuk be Petőfi Sándor életútját, pályaképét. Tematikus, havi beosztásban szeretnénk minél több érdekességet megismertetni tanulóinkkal nagy költőnk családjáról, költeményeiről, izgalmas életútjáról, a forradalomban és szabadságharcban betöltött szerepéről, illetve miskolci kötődéseiről.

Lovász László

Galériák

Hirdetmények

felvételi rangsorok 2024

Tovább

Gála Lévay 30.

Tovább