Előadók

Tiszáninneni református általános iskolák képviselői Hollandiában

Március 15-18 között tartották Apeldoornban a Hoornbeeck Református Középiskolában a VGS és a Dristar Református Tanárképző közös szervezésében az ECCEN konferenciát

A Tiszáninneni Református Egyházkerület területéről hét általános iskola vezetője, helyettese vagy pedagógusa vett részt az iskolalátogatásokkal egybekötött szakmai úton, amely a konferencián zárult.

A konferencia témája: Keresztyén pedagógus felelőssége egy sokszínű társadalomban.

A konferenciát megelőzően a csoport kiegészülve négy erdélyi pedagógussal három református általános iskolát látogatott meg, amelyek közül egy sajátos nevelési igényű tanulókat nevel, egy pedig tehetséggondozó általános iskola.

A konferencia plenáris előadásai, és kiscsoportos beszélgetési mellett sor került kerekasztal beszélgetésre, amelyen Dr. Ábrám Tibor, a Lévay igazgatója (a csoport vezetője) is részt vett. A kerekasztal beszélgetés azt a témát járta körül, hogy az egyes országokban hogyan tapasztalható meg a sokszínűség, és milyen feladata van ebben a keresztyén embereknek és intézményeknek.

A tanulmányi kirándulás utazási költségeit a Tiszáninneni Református Egyházkerület fedezte, a konferencia és szállásköltségeket pedig az OGO holland alapítván.

A konferenciáról bővebben itt lehet tájékozódni:

Previous ECCEN conferences (driestar-christian-university.com)

A tirek.hu-n bővebb beszámoló is elérhető hamarosan

 

Előadók

Hirdetmények

felvételi rangsorok 2024

Tovább

Gála Lévay 30.

Tovább