Videók

Református Tananyagfejlesztő Csoport

Református Tananyagfejlesztő Csoport

A Református Tananyagfejlesztő Csoport a Maker’s Red Box csapatával együttműködve országszerte összesen hat református iskolában indított új oktatási programot, amelynek során diákok és tanárok egyaránt megtapasztalhatták az alkotópedagógiában – és saját magukban – rejlő lehetőségeket.

A résztvevő iskolákban, köztük a Lévay József Református Gimnázium és Diákotthonban is 3D nyomtatókkal, lézervágóval és más digitális megmunkálóeszközökkel felszerelt digitális közösségi alkotóműhelyek jöttek létre. Kiscsoportos foglalkozások keretein belül 2x16 alkalmas foglalkozássorozaton vettek részt iskolánk diákjai és kipróbálták a Szuperhősök és a Zöld Mérnökök tematikájú foglalkozásokat. A program célja a módszertani megismerkedésen túl, hogy a Református Tananyagfejlesztő Csoport koordinálásával saját alkotópedagógiai tananyagokat fejlesszünk. Ennek jelenleg az első szakaszán, a módszertani tapasztalatszerzésen vagyunk túl.

A tapasztaltok a csatolt videóban megtekinthetők.

A Maker’s Red Box cikkében erről részletesebben is olvashat: 

https://makersredbox.com/hu/blog/3d-nyomtatokkal-oldottak-meg-valos-problemakat-a-diakok-hat-reformatus-iskolaban/?fbclid=IwAR35-WSnAP64xYtLcGUhYqSlvPETwBEDJsyo_GoZoSilCuvyevg08jBojnQ

 

Videók

Református Tananyagfejlesztő Csoport

Hirdetmények

felvételi rangsorok 2024

Tovább

Gála Lévay 30.

Tovább