Galériák

Pályaválasztás biológus módra

Április 24-én a biológia iránt érdeklődő 11. évfolyamosok pályaorientációs kiránduláson vettek részt Debrecenben. A biotechnológia gyógyszeripari hasznosításáról kaptunk tájékoztatást a Richter Gedeon Nyrt. üzemében és a látogatói folyosóról megnéztük a hatóanyag gyártásának folyamatát. Megtudhattuk azt is, hogy milyen munkakörökbe milyen végzettségű embereket foglalkoztatnak.
Ezután a Debreceni Egyetem biológiával elérhető képzéseiről kaptunk átfogó tájékoztatást és az Anatómia Intézet bonctermében is betekinthettünk az ott folyó munkába, mely az orvostanhallgatók számára a tanulás lehetőségét is megteremti.
A gyógytornász hallgatókkal együtt élvezetes elméleti és gyakorlati órákon vettünk részt a Fizioterápiás Tanszéken. Ebéd után pedig a Fogászati Klinikán győződhettünk meg arról, hogy a korszerű gyakorlati termek és eszközök segítségével szakmájukhoz gyakorlatban is értő fogorvosok kerülnek ki az egyetemről.
A kirándulás lehetőséget biztosított arra, hogy a tanulók tájékozódjanak a továbbtanulási terveikkel kapcsolatban. Az itt szerzett élmények esetleg megváltoztatták, sokakban azonban megerősítették a pályaválasztási döntést, az eddig bizonytalankodóknak pedig új lehetőségeket mutatott.

Galériák

Hirdetmények

felvételi rangsorok 2024

Tovább

Gála Lévay 30.

Tovább