III. helyezés az „Anyanyelvi játékok – játékos anyanyelv, Mács József emlékverseny” döntőjében

Az „Anyanyelvi játékok – játékos anyanyelv, Mács József emlékverseny” döntője 2018. március 9- én volt A Magyar Nyelv Múzeumában, Széphalmon.

Egy hosszú sorozat utolsó állomására jöttek össze a csapatok Széphalomba. A magyar nyelv fővárosában 4–4 csapat versenyzett két kategóriában. A versenyre csaknem 100 csapat nevezett, és végül középiskolás kategóriában 4 csapat jutott a legjobbak közé.

A verseny megnyitóján Juhász Judit, az Anyanyelvápolók Szövetségének elnöke köszöntőjében a nyelvi játék fontosságáról beszélt, hogy a fiatalok számára nagy jelentőséggel bírnak az ilyen vetélkedések.

Szamosvölgyi Péter, Sátoraljaújhely polgármestere köszöntőjében arról szólt: örömteli, hogy csapatok nem hanyagolják el a nyelvművelést, fontos számunkra anyanyelvünk. A városvezető kiemelte: szükség van minél több olyan versenyre, mely megmutatja nyelvünk szépségeit.

A zsűriben neves szakemberek foglaltak helyet. Juhász Judit az ASZ elnöke töltötte be a zsűrielnöki tisztséget, mellette Mács Ildikó rádiós szerkesztő-riporter, a névadó Mács József író lánya, Kovács Zsuzsanna, az ASZ tiszteletbeli elnökségi tagja, valamint Kerekes Barnabás, az ASZ alelnöke, Püspöki Péter drámapedagógus és Nyiri Péter, A Magyar Nyelv Múzeumának igazgatója vett részt a fiatalok versengésének értékelésében.

Iskolánkat Kovács Blanka (12. C), Galyas Stella (12. C), Olej Anita (11. E), Harsányi Milán (11. E) képviselte, szoros versenyben csapatuk III. helyezést ért el.

Gratulálunk kiemelkedő eredményükhöz!

                                    dr. Vonáné Vincze Viktória

 

Hirdetmények

felvételi rangsorok 2024

Tovább

Gála Lévay 30.

Tovább