NOVEMBERI MAGYAROS SIKEREK

A Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskola által rendezett városi Gárdonyi prózamondó versenyen a 7. a osztályos Tóth Boglárka és Stenger Kristóf képviselte iskolánkat. Mindketten színvonalasan szerepeltek. Stenger Kristóf eredményes is volt, hiszen megnyerte a 7-8. osztályosok kategóriáját. Gratulálunk!

Iskolánk hagyományosan részt vett a felmenő rendszerű Játékos anyanyelv – anyanyelvi játékok versenyen. Ismét kiemelkedő eredményt értek el, ugyanis a végső fordulóban 2. helyezettek lettek. A csapat tagjai voltak: Kolozsi-Tóth Zita, Szitás Petra, Kovács Blanka, Harsányi Milán, Olej Anita, felkészítőjük dr. Vonáné Vincze Viktória tanárnő. Büszkék vagyunk rájuk!

A magyar nyelv napja alkalmából a magyar munkaközösség hagyományosan igyekezett megmozgatni a Lévay diákjait – nyelvi leleményesség szempontjából. Idén 10 „nemlétező” tárgy képét kellett megfejteni. A 7. a osztályosok bizonyultak a legaktívabbnak és legeredményesebbnek, így  3 fős csapatuk  (Orosz Gergely, Kurmai Lajos Zsolt, Hazadi Bence) és Nagy Anna adott be tökéletes megoldást. Csak így tovább!

Az ősz kiemelt lévays háziversenye a 7-9. évfolyamosok „szépkiejtési” versenye. Ez alkalomból kortárs magyar prózát, prózarészletet kellett tisztán, kifejezően felolvasni a magyartanárokból álló zsűri és társaik előtt. Az élményekben gazdag versenyen szokásosan nehéz volt dönteni a helyezésekben, ezért végül megosztott díjazás született. Az eredmények a következők lettek:

1.helyezett: Ruszkai Éva 8. a

                   Pásztor Zsófia 9. c

2.helyezett: Lengyel veronika 9. b

                   Kováts Anna Kata 9.a

3.helyezett: Nagy Anna 7. a

                   Tóth Boglárka 7. a

Az iskolai, válogató Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei Helyesírási Versenyen 10 fő vett részt. A hetedikesek közül Nagy Laura 84 ponttal, a nyolcadikosok közül Debreczeni Kata 88.5 ponttal jutott tovább. Reméljük, eredményük elegendő lesz a megyei döntőn való szerepléshez.

A Lotz Jánosról elnevezett országos helyesírási és szövegértési versenyen a 7-10. évfolyam versenyezhetett, amelyen 26 diák mérette meg magát. A 7-8.-os kategóriában továbbküldhető dolgozatot írt a hetedikes Szabó Judit, Nagy Laura, Szilágyi Gyula, a nyolcadikból Ruszkai Éva, Kolyankovszky Panna és Debreczeni Kata, a 9-10. évfolyamról Lidák Eszter. Bízunk abban, hogy többük bekerül a megyei döntőbe.

Az Irodalom OKTV-n két tanuló vett részt: Kolozsi-Tóth Zita és Kőszegi Áron. Közülük Kőszegi Áron írt kiemelkedően jó és egyben továbbküldésre alkalmas dolgozatot, hiszen a lehetséges 100 pontból 90.5-et ért el. Ezzel minden esélye megvan a megyei döntőbe kerülésre. Gratulálunk és reménykedünk felkészítő tanárával, dr. Vonáné Vincze Viktória tanárnővel együtt.

Hirdetmények

felvételi rangsorok 2024

Tovább

Gála Lévay 30.

Tovább