Zöld kampány beszámoló 2021.10. 01.

Iskolánkban a diákigazgató választási kampány is a fenntarthatóság és hulladékcsökkentés szellemiségében zajlott. Ez a törekvés évről évre egyre tisztábbá és pazarlásmentesebbé teszi a diáknapokat.

Az idei évben nagyon sok olyan ötlet volt megfigyelhető mind a négy osztálynál, melyeket már automatikusan beépítenek az osztályok a kampányra készülésükbe. Az egész épületben megfigyelhető volt a tisztaság, mely a korábbi években igen sok fejtörést okozott az iskola dolgozóinak. Egyéb remek ötletek között volt például, hogy minden osztály kérte a diáksereget, hogy saját bögrével vagy pohárral készüljön, csökkentve ezzel a műanyag hulladék termelését. Az italokat nagy kiszerelésben és műanyagmentes csomagolásban biztosították a szomjazók számára. Minden osztály szelektíven gyűjtötte a teremben keletkezett hulladékot. Az ételek között nagy hangsúlyt kaptak a házi termesztésű és készítésű, egészséges termékek, melyeket papírtálcákon kínálták.

Több osztály a műsorában is kitért a környezetvédelem és ökotudatos magatartás népszerűsítésére.

A dekorációk is többségében újrahasznosított anyagokból készültek, illetve a lufik könnyen lebomló anyagokból. Volt olyan osztály, amelyik a kampányra szánt egyen pólójukat biopamut anyagból készítették, míg egy másik osztály a sütéshez használt fáradtolajat egy arra alkalmas helyre szállította és leadta.

Hirdetmények

Humán tárgyak fogadó órája 2023/2024. tanév I. félév

Tovább