ÉNEKKARAINK HATÁRON INNEN ÉS TÚL KÉPVISELTÉK A LÉVAYT

A közelmúltban három rangos eseményen való szereplésre kaptunk felkérést, amelyeknek a vegyeskarral és a kamarakórussal tettünk eleget.

A húsvéti csendesnapunkkal egyidőben, 2017- április 8-án rendezték azt az Országos meghívásos Kórushangversenyt, amely Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából Nagykőrös Önkormányzata és a Nagykőrösi Arany János Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium szervezésében jött létre. Az emlékév programjai közül ez volt az első esemény, amelyet a költő életének egyik meghatározó helyszínén rendeztek. Itt volt Arany János 1851-1860 között a református főgimnázium latin-görög nyelv és magyar tanára, és ebben az időszakban írta meg több kiemelkedő balladáját. Külön érdekesség volt számunkra az ott látható kiállítás anyagából az a levélrészlet, amely tanúsítja, hogy jó barátságban állt iskolánk névadójával. Az ünnepi koncerten vegyeskarunkon kívül a békéscsabai Arrisus Ifjúsági Vegyeskar és a házigazda intézmény énekkara szerepelt. A kórusok saját műsoraik bemutatása után összkarban énekeltek három kórusművet. Felemelő élmény volt a közös éneklés, és megtisztelő a meghívás.

Kassa volt a következő színhely, ahová iskolánk dráma csoportjával és néptáncosaival együtt utazott Kamarakórusunk az Egyházi Iskolák Művészeti Fesztiváljára. Minden kategóriában megálltuk a helyünket, és színvonalas produkcióval sikerült képviselni iskolánkat.

A Miskolci Nemzetközi Kamarakórus Fesztivál szervezői minden évben számítanak fellépésünkre. Ebben az évben az április 30-án, vasárnap a Szent Anna templomban rendezett koncerten szerepelt szép sikerrel kamarakórusunk 12 lelkes tagja.

 

 

 

Hirdetmények

Tehetséggondozó foglalkozások beosztása

Tovább